Arenal Vulkaan in Costa Rica

Arenal Vulkaan in Costa Rica

We brengen u graag op de hoogte van bezienswaardigheden die u niet mag missen tijdens een bezoek aan een land. De Arenal Vulkaan in Costa Rica is hier een typisch voorbeeld van. Het is de meest actieve vulkaan ter wereld en is sinds de laatste uitbarsting in 1968 altijd actief gebleven.

 

Thermische bronnen van de Arenal Vulkaan

De invloed van de Arenal Vulkaan op het omringende gebied is duidelijk zichtbaar. Dagelijks hangen er nog grote aswolken en zijn er luide knallen te horen. De vulkaan is dan ook gecategoriseerd als een van de tien meest actieve vulkanen ter wereld. De lava uitbarstingen – die nog regelmatig plaatsvinden – trakteren bezoekers van het eiland op een waar spektakel. Nadat het lava uit de vulkaan wordt gespuugd, daalt het in rap tempo van de berg.

 

Het is juist deze lava die het gebied rond de vulkaan enorm vruchtbaar maakt. Ook ontstaan er door de lava natuurlijke waterbronnen, grootste watervallen en mysterieuze grotten. Het gebied is om deze reden zeer populair onder wandelaars, die na een lange wandeltocht kunnen ontspannen in een van de thermale baden.

Arenal Vulkaan

 

Nationaal Park Arenal

 

De Arenal Vulkaan ligt in het ‘Parque Nacional Volcan Arenal’. Oftewel: het Nationaal Park Vulkaan Arenal. Het park bestaat grofweg uit de Arenal en Chato vulkanen, en verder is het vooral tropisch regenwoud. Door de aanwezigheid van de twee vulkanen treft u in het regenwoud een enorme diversiteit aan planten en dieren. Het nationaal park herbergt 75 procent van de ruim 850 vogelsoorten die in Costa Rica te vinden zijn.

 

Wandeltochten zijn door deze diversiteit al behoorlijk spectaculair, maar hoe dichter u de Arenal vulkaan nadert, hoe spectaculairder het wordt. Helemaal als het avond is en de vulkaan begint te roken en rommelen. Het komt er regelmatig voor, maar het zien van een kleine eruptie met de omlaag stromende lava blijft voor ons toch een echt geluksmomentje.

Uitzicht op de Arenal Vulkaan

 

Categories :

Geef een reactie

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

RondreisSpecials.nl