Atlasgebergte in Marokko

Berber in het Atlasgebergte

Het Atlasgebergte is een bezienswaardigheid die niet elke bezoeker van Marokko bovenaan de wishlist heeft staan. Toch hoort het gebied daar absoluut bij, vooral tijdens een rondreis door Marokko.

 

Het Atlasgebergte

Het Atlasgebergte ligt verspreid over Marokko, Algerije en Tunesie. Het is erg populair onder actieve de reiziger: wandelaars, klimmers, skiers en fietsers. Ook cultuurliefhebbers bezoeken het gebergte graag vanwege al het moois dat hier schuilt. De drie grootste delen van het gebied bevinden zich in Marokko: Anti-Atlas, Hoge Atlas en Midden Atlas.

Atlasgebergte in Marokko

De Anti-Atlas heeft de meest westelijke ligging en kan worden gezien als het begin van het gebergte. Dit deel is herkenbaar aan de maanachtige landschappen, met hier en daar prachtige heldere waterbassins. In de Hoge Atlas ligt de Toubkal berg met een hoogte van 4165 meter. Dit maakt het de hoogste berg van Noord-Afrika. In dit gebied kunt u tijdens avontuurlijke wandeltochten kennis maken met de Marokkaanse berbercultuur. In het oosten van Marokko treft u de Midden-Atlas, dat vooral bestaat uit vruchtbare grond. Dit is in contrast met het westelijk deel van het Atlasgebergte. In de Midden Atlas is het zelfs mogelijk om even de ski’s aan te trekken in het wintersportoord Ifrane.

 

Game of Thrones in het Atlasgebergte

Filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Atlasgebergte. Door de grote verschillen in landschappen, de authentieke cultuur en de prachtige contrasten hebben vele regisseurs zich laten verleiden om het gebergte als achtergronddecor te gebruiken. Films als: Alexander, The Mummy en Gladiator zijn hier opgenomen. Bent u fan van de televisieserie Game of Thrones? Ook dan zult u diverse plekken herkennen, want vele scenes van deze serie zijn hier opgenomen.

In Ouarzazate bevindt zich niet zonder reden de grootste filmstudio ter wereld. Deze plaats ligt tussen tussen de Anti-Atlas en de Hoge Atlas.

Berber in het Atlasgebergte

Tips

Tot slot nog enkele handige tips voor een bezoek aan het Atlasgebergte in Marokko.

  1. Reisadvies: de Rijksoverheid geeft op het moment van schrijven een positief reisadvies voor het gebergte, maar wees altijd waakzaam.
  2. Reisperiode: de beste reisperiode voor een bezoek aan het Atlasgebergte zijn de maanden april, mei, augustus en september. Van december tot februari is er de mogelijkheid om te skiën.
  3.  Feestdagen: 3 maart is er Troonfeest, 14 augustus Oued ed Dahab. 20 augustus is er de Viering van de Volksrevolutie en 18 november is het Onafhankelijkheidsdag.
  4. Meer mooie tips vindt u op de website van Columbusmagazine.nl.

 

Categories :

Geef een reactie

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

RondreisSpecials.nl