Brownsberg Natuurpark Suriname

Brownsberg Natuurpark

Bent u van plan een reis te maken naar Suriname? Dan mag een trip naar Brownsberg Natuurpark eigenlijk niet ontbreken. Suriname heeft een groot deel van haar populariteit te danken aan de prachtige – en begaanbare – natuur. Brownsberg is hier een goed voorbeeld van.

 

Het park ligt in het district Brokopondo. Eind 19e eeuw kwam de Amerikaan John Brown naar dit gebied om goud te zoeken. Dit verliep niet zo goed als hij had gehoopt, maar hij heeft wel de hoogste berg uit het gebied naar hem vernoemd gekregen. Later zijn in dit gebied verwoede pogingen gedaan om bauxiet te winnen, maar ook dit leverde te weinig op om er een commercieel succes van te maken. Uiteindelijk heeft dit iets moois opgeleverd, want in 1969 werd de Brownsberg omgetoverd tot een prachtig natuurreservaat. Inmiddels komen hier jaarlijks vele toeristen naar het natuurpark om er te genieten van de prachtige natuur.

 

Lees onze zes redenen om Brownsberg Natuurpark te bezoeken:

 

1. Watervallen

In het Brownsberg Natuurpark treft u een en al schoonheid, maar de watervallen maken het gebied extra bijzonder. Omringd door hoge bomen, kleurrijke vlinders treft u de mooiste watervallen die goed bereikbaar zijn. Heerlijk om tijdens een hike even af te koelen onder een kleine waterval.

 

2. Bereikbaarheid

Het gebied is uitermate goed bereikbaar vanaf de hoofdstad Paramaribo. U kunt er komen door mee te gaan met een excursie, zelf een auto te huren of zelfs door gebruik te maken van het OV. De wegen naar Brownsberg zijn prima en de reistijd bedraagt ongeveer drie uur.

 

 

3. Ongerepte natuur

Prachtige flora en fauna treft u aan in Brownsberg. Kleurrijke papegaaien, torenhoge bomen, knalgroene varens, felblauwe vlinders.. Alles wat u van een oerwoud verwacht treft u hier aan. De beste manier om dit alles te ontdekken is om door het gebied te wandelen via een van de uitgezette routes.

 

 

4. Accomodaties

Stichting Natuurgebieden Suriname (STINASU) heeft haar populairste accommodatie in Brownsberg Natuurpark. Slaap op 500 meter hoogte in een logeergebouw op het Mazaroniplateau. Hoe u hier wilt overnachten bepaalt u zelf. Zo kunt u kiezen voor een complete bungalow of juist voor een hangmat in de buitenlucht. Vooruit reserveren is wel noodzakelijk, dit kunt u doen op het STINASU kantoor in Paramaribo.

 

 

5. Uitzicht op het Brokopondomeer

Het Brokopondomeer is een bijzonderheid op zich. Dit stuwmeer is aangelegd tussen 1960 en 1964. Wat het meer bijzonder maakt is dat er tot op de dag van vandaag nog steeds boomtoppen uit het water steken, van bomen die in de jaren 60 onder water zijn gezet. Vanaf het Mazaroniplateau heeft u een spectaculair uitzicht op het Brokopondomeer.

 

 

6. Wandelroutes

STINASU heeft diverse wandelroutes aangelegd rond de kampeerplaatsen in Brownsberg. Hoewel het regenwoud dankzij deze wandelroutes goed toegankelijk is, kunnen er pittige stukjes op de route voorkomen. Een belangrijke tip is daarom dan ook om niet al te lange hikes te plannen, zodat u voldoende rust kunt nemen.

 

Categories :

Geef een reactie

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

RondreisSpecials.nl