Gebruik uw databundel in heel Europa

Roamingtarieven in EU afgeschaft

Goed nieuws als u binnenkort op vakantie gaat. Per 15 juni 2017 worden de roaming tarieven in heel Europa afgeschaft. Dit betekent dat u per die datum uw eigen databundel in heel Europa kunt gebruiken, zonder extra kosten.

 

Databundel in het buitenland

De tijden van duur internet in het buitenland zijn hiermee definitief voorbij. En dat is goed nieuws iedereen die deze zomer op vakantie gaat in Europa. Hoe het precies werkt? Eigenlijk heel eenvoudig: alle telecom providers in Europa zijn verplicht om uiterlijk 15 juni 2017 hun netwerk open te stellen voor al hun klanten. Hierdoor worden belbundels, sms-bundels en databundels ook beschikbaar in het buitenland.

 

Heeft u bijvoorbeeld een databundel (internetbundel) van 2gb, 300 belminuten en 500 sms? Dan kunt u deze ook gebruiken tijdens uw rondreis of vakantie in Europa. Dus geen vervelende verrassingen meer bij thuiskomst, omdat u per ongeluk uw roaming niet heeft uitgezet.

 

Vakanties buiten de EU

Gaat u op reis buiten de EU? Per 15 juni 2017 worden de roaming tarieven in de hele EU afgeschaft. Een aantal providers bieden dezelfde mogelijkheden aan voor landen die buiten de EU vallen, zoals: Zwitserland, Turkije en Noorwegen. Andere telco’s laten deze landen volledig buiten beschouwing. Het is daarom aan te raden om dit voordat u op vakantie gaat, te checken bij uw provider. Hiermee voorkomt u dat u achteraf alsnog geconfronteerd wordt met hoge roamingtarieven.

 

De Spelregels

Zijn er dan echt geen addertjes onder het gras? Nee. Alle telecomproviders zijn verplicht om hun netwerk uiterlijk 15 juni gereed te maken. Dus per deze datum kunt u vrij gebruik maken van uw databundel in heel Europa. Een aantal providers heeft wel voorwaarden gesteld aan deze wijziging:

  • Raakt uw bundel op terwijl u in het buitenland bent? Dan kunt u een nieuwe kopen, maar hieraan zijn vaak wel hogere kosten verbonden
  • De regels gelden in de hele Europese Unie, voor zowel abonnementen als pre-paid kaarten
  • Hoe groot uw databundel ook is, hij is in de hele Europese Unie te gebruiken
  • Wordt u gebeld, dan staan hier per 15 juni 2017 geen extra kosten meer tegenover
  • Telecom providers mogen u bij sterk afwijkend verbruik waarschuwen en uiteindelijk (na waarschuwing) een toeslag in rekening brengen, wanneer het verbruik niet normaliseert

 

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Bekijk dan de voorwaardenpagina van de provider waar u het telefoonabonnement heeft lopen. Of lees dit artikel voor aanvullende informatie.

Categories :

Geef een reactie

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

RondreisSpecials.nl