Gili Eilanden Indonesie

Gili Eilanden

 

De Gili eilanden zijn drie relatief kleine eilandjes voor de oostkust van Bali. Gili Meno, Gili Trawangan en Gili Air zijn ze genoemd. Ze liggen vlakbij elkaar, maar zijn toch zo verschillend. En juist dat maakt het een aantrekkelijke bestemming voor veel reizigers. Elk eiland is een paradijs op zijn eigen manier.

 

Gili Eiland-hoppen

Veel toeristen die een rondreis door Indonesië maken kiezen ervoor om enkele dagen voor de Gili’s uit te trekken. Vooral vanuit Bali zijn de eilanden alledrie zeer goed bereikbaar. Vanaf diverse plekken, zoals Sanur en Padangbai, kunt u de boot naar een van de eilanden nemen. Vanuit Lombok, Bangsal, vertrekken ook boten naar de Gili eilanden. Vanaf Bali bedraagt de reistijd ongeveer 1,5 uur en vanaf Lombok is dit slechts 20 minuten. Tip: kies voor de snelle boot en reserveer tijdig!

Gili Eilanden

Vooral wanneer u met de snelle boot reist is eilandhoppen bijzonder goed te doen. Het reizen tussen de drie eilandjes kost een paar Euro. U zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een aantal dagen voor de Gili-Eilanden uit te trekken om dan dagelijks een ander eiland te bezoeken.

 

Drie unieke eilanden

Gili Meno, Gili Trawangan en Gili Air vormen samen de Gili Eilanden. En hoewel ze vlakbij elkaar liggen, zijn het drie unieke eilanden. Op alle eilanden geldt overigens dat er geen auto’s mogen rijden. In plaats daarvan kunt u de eilanden rondreizen op de fiets en Trawangan ook met paard en wagen, wat de eilanden extra charmant maakt.

Gili Eilanden

Gili Meno

Gili Meno ligt tussen Gili Air en Gili Trawangan in. Houdt u van duiken of snorkelen? Dan bent u op Gili Meno op de juiste plek. Er zijn tal van prachtige duikspots op het eiland, maar ook voor de kust ligt een een mooi koraalrif. Om het koraalrif te bereiken gaat u het beste mee met een excursie.

 

Het kleine eiland is erg rustig en heeft prachtige natuur. Aan de kust vindt u een schildpaddenreservaat en trekt u meer het binnenland in, dan treft u daar een kokosnootplantage. Er zijn niet al teveel accomodaties en horecagelegenheden op het eiland. Dus als u van plan bent hier te overnachten, boekt u het beste ruim vooraf.

 

Gili Trawangan

Van de drie eiland is dit de grootste, maar u kunt het eiland in twee uur rondlopen. Waar u op Gili Meno vooral rust vind, staat Gili Trawangan vooral te boek als Party eiland. Het is een zeer populair eiland onder backpackers, die hier vooral komen om goed te feesten.

 

Het feestgedruis begint vooral ’s avonds en overdag kunt u ook prima relaxen op Gili Trawangan. U kunt er snorkelen of rustig aan het strand liggen op een bedje. Voor de kust ligt een koraalrif waar goed gedoken kan worden. De oostkant van het eiland vormt het centrum. Hier vindt u de meeste horeca, winkeltjes en accomodaties. U kunt op Gili Trawangan bij uitstek low budget overnachten; het aanbod is er ruim.

 

Op het eiland ligt een mooi fietspad waarmee u het hele eiland rond kunt fietsen. Elk gebied op Gili Trawangan heeft zijn eigen unieke stijl ,waardoor het eiland erg veelzijdig is.

Schildpad op Gili Air

Gili Air

Gili Air is het verst reizen vanaf Bali, evengoed nog steeds prima te bereiken. Ook op dit eiland rijden geen auto’s, en dat is ook niet nodig. Op dit kleine eiland is alles namelijk op loopafstand.

 

De stranden op Gili Air zijn divers. Een aantal stranden is erg klein en kunnen soms wat rommelig ogen, terwijl er ook hele mooie, brede stranden te vinden zijn. Qua horeca is er voldoende te vinden. Alles is er vrij ruim van opzet, waardoor u altijd wel ergens een rustig plekje kunt vinden met een restaurant of barretje op loopafstand. Dat is ook de charme van het eiland.

 

 

 

 

Categories :

Geef een reactie

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

RondreisSpecials.nl