Hanoi – Vietnam

Vervoer in Hanoi

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, is een bijzondere stad. Het is een beetje een mix tussen het oude en moderne Vietnam, in èèn stad gecombineerd. Ondanks het aantal inwoners van 6,5 miljoen, blijft Hanoi haar charme houden. De stad is in tegenstelling tot andere grote steden in Vietnam behouden gebleven van veel hoogbouw en wolkenkrabbers. Heeft u een rondreis naar Vietnam in de planning staan? Dan staat deze metropool vast op uw todo-lijst.

Veel eten en cultuur

Hanoi Verkennen

De leukste manier om Hanoi te verkennen is op de brommer. Deze kunt u eenvoudig huren op verschillende plekken door de stad. Kies wel een betrouwbare verhuurder en denk tijdens het rijden aan uw eigen veiligheid; het verkeer gaat er namelijk iets anders aan toe dan we in Nederland gewend zijn. Heeft u eenmaal een brommer gehuurd, dan is het leuk om het bruisende centrum te verkennen, inclusief alle omliggende straatjes. Hier vindt u restaurantjes, winkeltjes en veel muziekanten. Interessant om te bezoeken zijn het Mausoleum van Ho Chi Minh, de vrouwengevangenis en het legermuseum.

 

De beste reisperiode

Hanoi is eigenlijk altijd leuk, maar de stad staat bekend om haar koude, droge winters en warme, natte zomer. Nu is koud relatief, want ook in de winter schommelt de temperatuur er rond de 21c. De meeste toeristen kiezen ervoor om in juli en augustus af te reizen naar Hanoi. Daarna zijn ook maart en november zeer geschikte maanden, omdat er weinig regen valt en de temperatuur aangenaam is. Grofweg kent Hanoi twee seizoenen: het regenseizoen dat loopt van mei tot september en het droge seizoen van oktober tot april.

Vervoer in Hanoi

Drie reistips voor een bezoek aan Hanoi

1. Drink eierkoffie; overal te koop in Hanoi is de overheerlijke eierkoffie. Deze mix tussen koffie en dessert bestaat uit opgeklopt eiwit, suiker en koffie. Heerlijk!

2. Waterfietsen op West Lake; aan de rand van de stad ligt West Lake, waar u waterfietsen kunt huren in de vorm van een zwaan. Even heerlijk ontspannen!

3. Dineren op hoogte; het Lotte Hotel is het twee na hoogste gebouw van Hanoi met een restaurant op de 63e verdieping. in dit restaurant krijgt u verbluffend uitzicht, heerlijk eten en verfrissende cocktails. Een aanrader.

Hanoi

 

 

Categories :

Geef een reactie

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

RondreisSpecials.nl