Havana – Cuba

Havana

Oude American Vintage Cars, sigaren, oude gebouwen en monumenten: u bent in de hoofdstand Havana. De karakteristieke stijl van Havana maakt de stad enorm populair bij toeristen. De stad heeft een grote rol van betekenis gespeeld in het leven van prominenten, zoals: José Martí, Che Guevara en Ernest Hemmingway. Laatstgenoemde was niet Cubaans, maar werkte er aan een aantal van zijn beroemde werken. Deze prominenten worden vandaag de dag nog steeds geëerd in Havana met beelden en monumenten.

Havana is in drie wijken verdeeld: Havana Vieja (Oud Havana), Centro Havana en Vedado.

Het capitool in Havana

Havana Vieja

De oudste wijk van Havana is Havana Vieja; de geschiedenis van deze stad gaat terug naar de 16e eeuw. Inmiddels is Havana Vieja opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wandel door de stad er ervaar het gevoel alsof de tijd hier heeft stilgestaan, sinds die periode zo’n 500 jaar geleden. U treft er bezienswaardigheden zoals de Catedral de San Cristobal en het Castillo del Morro. Overal waar u komt wordt u getrakteerd op overblijfselen uit het rijke verleden van de wijk. Prettig van dit gebied is dat u alle afstanden te voet kunt afleggen. Naast historie en cultuur kunt u in Havana Vieja overigens ook heerlijk shoppen!

Cubaanse vrouw

Centro Havana

Centro Havana is.. uniek. Het niet niet de mooiste wijk van Havana, maar daar wordt momenteel hard aan gewerkt. In de stad wordt veel gerenoveerd om gebouwen en gebieden weer hun glorie terug te geven. Een goed voorbeeld hiervan is de Malecón Boulevard. Centro Havana heeft niet èèn kenmerkende stijl, maar verschillende. Dit komt doordat de wijk over een lange periode is opgebouwd. In 1890 is men hiermee begonnen en pas vijftig jaar later werd de bouw afgerond.

 

Centro Havana staat bekend om het bruisende centrum met bars, clubs, hotels en restaurants. Leuk om te bezoeken zijn de verborgen markten in dit gebied. En ook Barrio Chino (Chinatown) is leuk om te ervaren. En bijzonder, want in tegenstelling tot de rest van Cuba zijn de restaurants in deze wijk in bezit van de families zelf.

Straatbeeld van Havana

Vedado

Vedado betekent ‘verboden’ in het Spaans. De wijk heet zo omdat het in de 16e eeuw niet was toegestaan om op deze plaats te bouwen. Dit is inmiddels veranderd en Vedado is uitgegroeid tot de belangrijkste wijk van Havana. Er staan veel bedrijfs- en overheidsgebouwen, waardoor de wijk een serieus en modern zakencentrum is geworden.

 

De wijk is ook erg geliefd bij Amerikaanse toeristen, vanwege de hotels die speciaal voor hen werden gebouwd. Naast hotels vindt u er meer hoogbouw waardoor Vedado een imposante skyline heeft gekregen. De wijk is helemaal ingericht op het toerisme. Er zijn hotels, winkels, bioscopen, restaurants en bars. Daarnaast is er ook veel cultuur en historie, waarvan de grootste trekpleisters Cementario Cristobal Colon en Casa de Las Americas zijn.

 

 

Categories :

Geef een reactie

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

RondreisSpecials.nl