Hoe bereid je de (zomer)vakantie voor – 7 tips!

Vakantietips

RondreisSpecials denkt graag met je mee over de beste voorbereiding van je vakantie. Het is immers vaak al stressvol genoeg. Vooral wanneer je een verre reis gaat maken. Een jungle safari door Costa Rica vergt nu eenmaal een andere aanpak dan een relax-vakantie naar Griekenland. Gelukkig zijn er ook veel zaken die voor elke reis hetzelfde zijn, waardoor je niet iedere keer een compleet andere paklijst hoeft samen te stellen.

 

En dat treft, want wij hebben de beste tips geselecteerd en samengevat in een artikel, dat overigens extra interessant kan zijn voor de dames. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 60 procent van de vrouwen de koffer van hun man inpakt voor een vakantie.  Daarnaast is er nog een kans van 62 procent dat de vrouw des huizes ook de koffer van haar kinderen inpakt. Dus vrouwen: deze tips zijn voor jullie!

 

 1. Controleer de geldigheid van je paspoort (en rijbewijs)
  We starten met een logische, maar vaak vergeten, tip: het controleren van je paspoort voordat je op reis gaat. Voor een aantal landen moet je paspoort bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig zijn, dus let hierop. Tegenwoordig zijn paspoorten tien jaar geldig, maar niet al te lang geleden was dit nog vijf jaar.
 2. Inentingen
  Safety first, ook als je gaat reizen. Kijk daarom ruim voor je vertrek op de site van de GGD om te zien welke vaccinaties nodig zijn voor jouw bestemming. Je kunt dit uiteraard ook even aan je huisarts vragen.
 3. Reisverzekering
  Heb je een doorlopende reisverzekering of sluit je er een af voor je vakantieperiode? Controleer voor je vertrek altijd of je voor alle activiteiten tijdens je vakantie bent gedekt. Ga je bijvoorbeeld wintersporten? Dan heb je aanvullende wintersportdekking nodig.
 4. Check het reisadvies voor jouw bestemming
  Er gebeurt momenteel veel op de wereld en er zijn wat plekken waar het op het moment van jouw vertrek onrustig is. Controleer daarom vooraf altijd het actuele reisadvies voor je vertrek. Dit kun je doen via deze handige website van de Rijksoverheid.
 5. Vraag tips aan je omgeving
  De beste tips staan vaak niet in reisgidsen beschreven, maar ontdek je door met mensen te praten. Het zou zonde zijn als je bij thuiskomst hoort dat je vriendin ook net naar dezelfde regio is geweest. Vraag daarom al voor je vertrek aan mensen op ze nog leuke tips en bijzonderheden hebben voor jouw vakantiebestemming. Het kan je reiservaring nog leuker maken.
 6. Maak een paklijst
  Maak een lijst waarop je alles verzamelt dat je nodig hebt tijdens je vakantie. Van zwembroek tot oplaadkabel voor je telefoon. Het is eenmalig een klusje om te doen, maar je hebt er voor de rest van je leven profijt van!
 7. Geldzaken
  Tijdens je vakantie wil je niet zonder geld komen te zitten. Zorg daarom voor een tweede betaalmiddel als je op vakantie gaat, die je altijd achter de hand hebt. Denk hierbij aan een tweede betaalpas, een creditcard of wat extra contact geld – ook handig als je net bent aangekomen op je bestemming.

 

Categories :

Geef een reactie

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

RondreisSpecials.nl