Krugerpark Zuid-Afrika

Luipaard Krugerpark

Slapen onder een sterrenhemel. Voorbij trekkende olifanten, jagende hyena’s en leeuwen. Eindeloze uitzichten en verstrekkende landschappen. Dit moet het Krugerpark zijn. Wilt u echt avontuur tijdens uw rondreis in Zuid-Afrika? Bezoek dan zeker het Krugerpark.

Het nationale park is de grootste bezienswaardigheid van Zuid-Afrika. Dankzij de grote variëteit aan wildlife, uitgestrekte savannes en een rijke fauna is het park de meest bezochte attractie van Zuid-Afrika. Het Krugerpark is ook het grootste safaripark ter wereld, met een lengte van 352 kilometer en een breedte van 60 kilometer. Er leven meer dan 500 soorten vogel, 147 soorten zoogdieren, 114 reptielen, 49 vissoorten en 34 soorten amfibieën. Hiermee kent het Krugerpark de grootste variëteit aan dieren van heel Afrika.

 

SAFARI’S

 

Het Krugerpark is bij uitstek geschikt voor het maken van een safari. Het wegennet is er uitstekend, waardoor u het park prima met een eigen voertuig kunt ontdekken. Alleen gesloten voertuigen zijn toegestaan voor publiek. U kunt ook onder begeleiding van een gids een safari doen, hierbij zijn open voertuigen wel toegestaan.

De tours zijn er in dag- en nachtvorm, van 1 tot meerdere dagen. Afhankelijk van uw wensen is er veel mogelijk.

Ook kunt u er prachtige wandeltochten maken, ook onder begeleiding van een gids. Tijdens deze wandeltochten loopt u in groepen van maximaal acht personen. De afstanden zijn verschillend. Zo zijn er wandentochten van enkele uren, maar u kunt ook kiezen voor een tour van een of meerdere dagen, waarbij u logeert in het park. Een bijzondere ervaring en daarom ook erg populair. Wij raden u daarom aan om een dergelijke tocht ruim vooraf te boeken.

 

De Big Five

 

In het Nationaal park Kruger kunt u de Big Five spotten. Een bijzondere gebeurtenis, waar ook zeker wat geluk voor nodig is. De complete big five bestaat uit: de leeuw, de buffel, de olifant, de neushoorn en de luipaard. Naast deze exoten is er grote kans dat u andere diersoorten zult zien, zoals nijlpaarden, giraffen, zebra’s en vele anderen.

De Big Five heeft zijn naam gekregen omdat deze dieren voor jagers de vijf lastigste dieren waren om op te jagen. Naast dat ze bijzonder lastig te benaderen zijn, zijn ze ook krachtig en snel.

 

Toegang tot het Krugerpark

 

Er zijn negen ingangen voor het Krugerpark. Het park zelf ligt in Limpopo, het noordoosten van Zuid-Afrika.

Op circa 500 kilometer van Johannesburg liggen de Malelane en Crocodile Brigde Gates. Deze beide ingangen liggen aan de zuidkant van het park en zijn het beste te bereiken via de N4 vanuit Johannesburg. Phalaborwa en Punda Maria liggen nog zo’n 50 kilometer verder.

De poorten aan de zuidkant liggen ook het gunstigst ten opzichte van de luchthaven: Kuger Mpumalanga International Airport. Vluchten naar dit vliegveld zijn mogelijk vanuit Johannesburg, Kaapstad en Durban.

 

Categories :

Geef een reactie

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

RondreisSpecials.nl