BELEEF MARRAKECH ALS EEN SPROOKJE

MOOIE STAD IN MAROKKO

Marrakech Marokko

Beleef Marrakech als een sprookje. Marrakech is typisch zo’n stad die een stevige indruk achterlaat na een bezoek. Eenmaal aangekomen in de stad waant u zich in een compleet andere wereld, in de beste zin van het woord.

Marrakech Marrakech

Marrakech ligt in het westen van Marokko en is met haar 1.1 miljoen inwoners een grote stad. Het is een van de vier koningssteden samen met Fez, Rabat en Meknes. Marrakech is een intrigerende stad met een enorme diversiteit: alle geuren, kleuren, kasba’s, in combinatie met de boeiende cultuur maken de stad tot een waar spektakel.

 

Medina

Vanwege de rode kleur die aan veel architectuur is gegeven, wordt Marrakech ook wel de Rode Stad genoemd. De stad zelf heeft enorm veel te bieden. Bezoekt u zeker de oudste oude stad (Medina) van Marokko, die wordt omringd door een grootse (ook weer) rode muur. De Medina in Marrakech staat vooral bekend om haar vele pleintjes, kleine straatjes en winkeltjes.

 

Sahara

Stap op een kameel, trek de woestijn in en doe er een overnachting. Dit is een ware ‘once in a lifetime’ kans die u zeker niet zomaar voorbij moet laten gaan. Overdag reist u ver de woestijn in en wordt u omringd door de zandduinen. Hoe verder u van de bewoonde wereld raakt, hoe bijzonderder de ervaring wordt. Midden in de woestijn ontmoet u plotseling een berberkamp, alwaar u zomaar uitgenodigd kunt worden voor een kop thee en een lunch. Naarmate de avond vordert maakt u zich klaar voor een overnachting in de Sahara, onder een indrukwekkende sterrenhemel.

Gaat u naar Marrakech en bent u op zoek naar inspiratie? Bekijk dan zeker deze Marrakech City Guide van yourlittleblackbook.

 

 

© Copyright 2017 - RondreisSpecials.nl