Petronas Twin Towers in Maleisie

Ook 's avonds zijn de torens erg mooi

De Petronas Twin Towers, de bekendste en meest spectaculaire torens van Maleisië staan in Kuala Lumpur. De twee aan elkaar geschakelde torens van elk 452 meter hoog, zijn vanaf ieder punt in Kuala Lumpur te zien. De beide gebouwen zijn opgebouwd uit 88 verdiepingen met elk 16.000 ramen. Het meest in het oog springende detail is de schakelbrug tussen de beide torens. Deze glazen brug hangt op 175 meter hoogte en is spectaculair. Mede dankzij deze allure is het gebouw uitgegroeid tot een symbool van nationale trots.

Ook 's avonds zijn de torens erg mooi

Award winning design

Het Petronas gebouw is ontworpen door de architect Cesar Pelli. In 2004 won hij de Aga Khan prijs met het gebouw door de in het oog springende bouwstijl. Deze bouwstijl is overigens gebaseerd op de vijf pijlers van de islam. Dit is terug te zien in het ronde, stervormige uiterlijk van de torens.

 

De torens zijn onderdeel van een complex van 40 hectare, waarmee het destijds het grootste bouwproject ooit was. Onderdeel van dit complex is bijvoorbeeld ook een groot shopping mall. Dat het een bijzonder complex is blijkt ook uit de documentaire die over de bouw van de Petronas Twin Towers is gemaakt. Deze korte film wordt nog regelmatig uitgezonden op Discovery Channel. Hierin is te zien hoe twee teams verantwoordelijk waren voor elk een eigen toren, en welk team zijn toren als eerste gereed heeft.

 

Bezoek de Petronas Twin Towers

De Petronas Twin Towers zijn toegankelijk voor publiek. Bent u van plan om dit spectaculaire gebouw te bezoeken, dan is het aan te raden om vroeg naar de torens af te reizen of uw kaartjes online te bestellen. Al vroeg in de ochtend (lees: 08:00) staan er hordes mensen te wachten om een dagticket te bemachtigen. En vol is vol. Bij het kaartje dat u koopt krijgt u een tijdstip waarop uw excursie door het gebouw begint.

De Sky Bridge van de Twin Towers

Aan het begin van de excursie krijgt u eerst een promotiefilm over Petronas, de nationale oliemaatschappij van Maleisië. Dit duurt ongeveer tien minuten en het is vooral promotie van het bedrijf. in de video wordt ook kort ingegaan op de bouw en constructie van het gebouw.

 

Wanneer de introductie is afgelopen wordt u naar de lift gebracht, waarbij u uiteindelijk aankomt op de plek waar het allemaal om gaat: de 42e verdieping. Op deze verdieping hangt de glazen verbindingsbrug tussen de beide torens. U heeft 20 minuten om de skybridge te bekijken en om van het uitzicht te genieten. Bezoek de Petronas Twin Towers op een dag met mooi weer, want het uitzicht is spectaculair. Ander onderdeel van de excursie is een bezoek aan het hoger gelegen uitzichtpunt. Dit observatiedek bevindt zicht in toren 2 op de 86e verdieping. Ook hier is het uitzicht adembenemend.

De Petronas Twin Tower zijn op maandag gesloten. De overige dagen is de attractie geopend tussen 09.00 – 21.00 uur. Behalve op vrijdag, dan is het gesloten tussen 13.00 – 14.30 uur.

Petronas Twin Towers in Maleisie

Categories :

Geef een reactie

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

RondreisSpecials.nl