Robbeneiland Zuid-Afrika

Robbeneiland Zuid-Afrika

Robbeneiland, het wereldberuchte eiland, dat bekendheid kreeg door de gevangenis waar Nelson Mandela 18 jaar heeft vastgzeten. Deze bestemming is inmiddels een plek geworden, waar veel toeristen een bezoek aan brengen. En terecht, want het maakt een heel belangrijk deel uit van het leven van Nelson Mandela – en daarmee de geschiedenis van Zuid-Afrika.

 

Robbeneiland ligt in de Atlantische Oceaan en deed kreeg al in 1638 de functie van strafkamp voor de Hollanders. Pas na de vrijlating van Nelsom Mandela in 1991, werd de gevangenis gesloten. Na die periode kwam er meer aandacht voor de bijzondere flora en fauna van het eiland. De naam Robbeneiland stamt af van de zeehonden die er leven, maar er leven ook zeer zeldzame vogels. Sinds 1999 is Robbeneiland officieel een historisch monument, dat ook aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO is toegevoegd.

 

Een eilandtour

 

Wanneer u een tour maakt op Robbeneiland, kunt u een bezoek brengen aan de kalksteengroeve en het Governor’s House. Hoogstwaarschijnlijk is uw gids een oud-gedetineerde van het eiland, die er met eigen kijk over zal vertellen.

 

Elke dag vertrekken meerdere ferries naar het eiland vanuit Victoria & Albert Waterfront. Boek uw trip wel een aantal dagen vooraf, zodat u zeker bent van een plek.

Robbeneiland   Robbeneiland Zuid-Afrika

Categories :

Geef een reactie

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

RondreisSpecials.nl