Taj Mahal – India

Taj Mahal in India

Denk je aan een bezienswaardigheid in India dan denk je vaak als eerste aan de Taj Mahal, een van de laatst overgebleven wereldwonderen. Een sprookjesachtig mausoleum van wit marmer, omringd door strakke tuinen. De Taj Mahal is een must see wanneer u in India bent.

Taj Mahal in india

Liefdesmonument

Het liefdesmonument werd in 2007 nog bekroond tot en van de zeven moderne wereldwonderen. Wat ons betreft terecht, want het is een imposant gebouw. Het verhaal achter de Taj Mahal is echter tragisch en bij de meeste mensen onbekend. De vijfde heerser van het Mogolrijk, Shah jahan, heeft het in de periode van 1632 tot 1648 laten bouwen, ter nagedachtenis van zijn vrouw Mumtaz Mahal. Zij overleed tijdens de geboorte van hun 14e kind. Shah Jahan was ontroostbaar en gaf het startsein voor dit immense bouwwerk.

 

Na de afronding van de Taj Mahal in 1648 werd de heerser gevangen genomen door zijn zoon en opgesloten in het rode fort, dat slechts op enkele kilometers afstand ligt. Hierdoor heeft Sjah Jahan de Taj Mahal na afronding nooit mogen bezoeken.

Prachtig uitzicht op de Taj Mahal

Bezoek de Taj Mahal

De eerste tip bij het bezoeken van de Taj Mahal: sta vroeg op! Het is de belangrijkste bezienswaardigheid van India en trekt daarmee veel toeristen. De poorten gaan open bij zonsondergang en het is aan te raden om er dan zo snel mogelijk bij te zijn. Naarmate de dag vordert nemen de rijen snel toe. Uren in de rij staan is geen uitzonderen, dus ga er op tijd naartoe.

 

De taj Mahal ligt in Agra. Dat is op ongeveer 200 kilometer afstand van de hoofdstad New Delhi. Heeft u een georganiseerde rondreis door India geboekt? Dan is de kans groot dat het mausoleum deel uitmaakt van de reis. Wilt u er op eigen gelegenheid heen, dan is het aan te raden om te vliegen op New Delhi en vanuit daar de Taj Mahal te bezoeken. Dit is bijvoorbeeld mogelijk via een excursie, maar u kunt ook een treinticket kopen naar Agra. De treinreis van New Delhi naar Agra duur circa drie uur, vervolgens is het van Agra naar de Taj Mahal nog een kwartier met de taxi.

 

Bekijk alle rondreizen naar India

 

Categories :

Geef een reactie

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

RondreisSpecials.nl