Wat Phra Kaew Thailand

Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew is Bangkok’s meest opvallende bezienswaardigheid, door de mooie mix van architectuur, verschillende kleuren en het gebruik van veel bladgoud. Wat Phra Kaew,de tempel van de Smaragdgroene Buddha en het grote paleis vormen tezamen de attractie waarvoor miljoenen toeristen uitlopen. Het gebied bestaat uit ruim 100 felgekleurde gebouwen met prachtige mozaieken en gouden afwerking. Wat Phra Kaew is ontstaan in 1782, gelijktijding met de oprichting van de stad Bangkok.

Wat Phra Kaew

De Emerald Buddha

Wat Phra Kaew is Thailands belangrijkste en heiligste tempel. Deze tempel is onbeschrijflijk mooi met al haar mozaïeken, goud gekleurde wanden en daken, kleine spiegeltjes die het zonlicht weerkaatsen, enzovoort.

In het gebouw vind u onder andere de kleine Emerald Buddha. Over dit beeld is weinig zekerheid, maar er zijn veel verhalen. Wat wel zeker is, is dat het niet echt is gemaakt van Emerald maar van groene jade.  Het beeld is gemaakt in de 15e eeuw en was de oorzaak van meerdere oorlogen, totdat het op de eindbestemming Bangkok arriveerde. Nog een leuk weetje: het beeld krijgt elke vier maanden een nieuw jasje, dat alleen door de koning van Thailand aangetrokken mag worden.

Smaragdgroene buddha

Grand Palace: het koninklijk paleis van Bangkok

Het koninklijk paleis van Bangkok is het voormalig huis van de koninklijke Thaise familie. Tegenwoordig heeft het slechts nog een ceremoniële functie, tijdens bijzondere plechtigheden en feestdagen. Hoewel het paleis minder indrukwekkend is dan het naastgelegen Wat Phra Kaew, is het zeker een bezoek waard.

 

Het gebied

Als u aankomt bij Wat Phra Kaew vallen twee dingen direct op: de bijzondere gebouwen en de muurschilderingen, die de jataka verhalen afbeelden. De muurschilderingen vindt u in de tempels. Degene die richting het altaar kijken tonen de overwinning van Buddha op de kwaadaardige Mara, een demoon.

Het totale gebied beslaat maarliefst 94,5 hectare, wat gelijk staat aan 142 voetbalvelden(!). En over het gehele gebied verdeeld staan de prachtigste gebouwen. Maar toch is er een die er met kop en schouders bovenuit steekt: de Wat Phra Kaew.

Wat Phra Kaew

Handig om te weten

  • Wat Phra Kaew en het koninklijk paleis zijn iedere dag geopend tussen 9.30 – 16.00 uur
  • Kleed u gepast bij een bezoek aan dit gebied: lange broek en bedekte schouders
  • Tatoeages moeten bedekt zijn
  • Het maken van foto en video in de Wat Phra Kaew is verboden
  • Trekt uw schoenen uit alvorens een tempel te betreden

 

 

Categories :

Geef een reactie

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

RondreisSpecials.nl