Zuid-Afrika: 6 bezienswaardigheden die u moet zien!

Tafelberg in Zuid-Afrika

Wanneer u een rondreis maakt naar een land met de grootte van Zuid-Afrika, zult u keuzes moeten maken. En die keuzes kunnen lastig zijn, vooral als er zoveel te zien is. Daarom helpen wij u met een top-10 van bijzondere locaties en bezienswaardigheden in Zuid-Afrika.

1. Het Krugerpark

Het Krugerpark is de bekendste en meest bezochte bezienswaardigheid  Zuid-Afrika. Dankzij de enorme veelzijdigheid aan dieren staat dit nationaal park aan jaren bovenaan het lijstje van veel Zuid-Afrika-gangers. Het park is 352 kilometer lang en 60 kilometer breed. Er leven 500 soorten vogels, 147 soorten zoogdieren en nog heel veel andere diersoorten. Tijdens een safari door het Krugerpark ben u verzekerd van prachtig natuurschoon èn avontuur.

 

Tafelberg in Zuid-Afrika

2. Tafelberg

Nog zo’n bijzondere locatie in Zuid-Afrika: de Tafelberg. Iedereen kent de prachtige afbeeldingen van een door wolken ‘gedekte’ Tafelberg. Het is dè trekpleister in Kaapstad.

Wat veel mensen niet weten is dat de Tafelberg met een leeftijd van 260 miljoen jaar, ouder is dan de Himalaya. Vanwege de schoonheid van de berg behoort hij tot de ‘zeven wereldwonderen der natuur’. De tafelberg is een geliefde locatie bij hikers; door de hoogte van ongeveer een kilometer is hij goed begaanbaar. Tijdens het wandelen kunt u genieten van een veelzijdigheid aan flora & fauna. En heeft u geen zin om te wandelen? Dan is er voor u een kabelbaan met een indrukwekkend uitzicht!

 

3. Robbeneiland

Robbeneiland, het wereldberuchte eiland, dat bekendheid kreeg door de gevangenis waar Nelson Mandela 18 jaar heeft vastgzeten. Deze bestemming is inmiddels een plek geworden, waar veel toeristen een bezoek aan brengen. En terecht, want het maakt een heel belangrijk deel uit van het leven van Nelson Mandela – en daarmee de geschiedenis van Zuid-Afrika.

4. Augrabies Falls

Deze bijzondere plek is bij de massa nog onbekend, waardoor het nog geen enorm veelbezochte locatie is. Toch zouden de Augrabies Falls dat wel moeten zijn. Deze gigantische waterval behoort tot de zes grootste watervallen van de wereld. Op het hoogste punt valt het water maarliefst 56 meter omlaag. Dat vinden wij indrukwekkend.

De Augrabies Falls zijn op het mooist in maart en april, doordat het water er dan hoog staat. In deze periode treft u er kolkende bekend en luid stromend water dat zorgt voor een imposant spektakel.

 

5. De Panorama Route

Geen locatie maar een complete route. Langs deze schilderachtige route treft u de mooiste panorama’s van Zuid-Afrika. De Panorama route ligt in het noordoosten van het land en duurt ongeveer twee dagen om te rijden. Binnen dit tijdsbestek heeft u voldoende tijd om rustig te genieten van al het moois dat u onderweg tegenkomt, zoals: de Sabie Falls, Pilgrim’s Rest, Graskop en God’s Window.

Panorama Route Zuid-Afrika

6. Stellenbosch en Franschhoek

Deze tip is extra speciaal voor de wijnliefhebbers onder ons. Zuid-Afrikaanse wijnen hebben de harten van velen veroverd en de meeste van die wijnen komen uit de dorpen Stellenbosch en Franschhoek. Hier zijn ruim vijftig wijnhuizen te vinden, waarvan de meesten tegen de prachtige heuvels zijn aangebouwd. In deze regio is ook een wijnroute die u langs de beste plekken leidt. Tijdens deze route komt u ook langs de populaire wijnhuizen Chamonix en La Motte.

Categories :

Geef een reactie

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00

RondreisSpecials.nl